SEIZOENSPRESENTATIE 2024-2025

14 juni

Vrijdag 14 juni stellen we ons gloednieuw cultuurprogramma voor 2024-2025 voor tijdens onze seizoenspresentatie.

Met livemuziek, leuke voorproevertjes en veel ambiance delen we alles dat je kan verwachten van ons nieuwe cultuurseizoen. De officiële seizoenspresentatie vindt plaats om 19.30 uur in de Saveryszaal.

Wij zorgen voor een hapje en een drankje. Maak bovendien kans op gratis cultuurtickets! Het einde is voorzien omstreeks 21 uur, waarna nog tijd is voor een gezellige babbel.

Interesse? Reserveer dan jouw gratis ticket(s) via www.blankenberge.be/cultuurtickets of aan de balie van het Infopunt Toerisme (Hoogstraat 2, 8370 Blankenberge). Inschrijven kan vanaf maandag 27 mei om 9 uur.

15 juni

maatjeshappening

Kom lekkere maatjes proeven op de jaarlijkse maatjeshappening aan de haven, ter hoogte van de erfgoedtrap (hoek L. Konkelberge Kaai en Franchommelaan) en geniet van muzikale animatie.

16 juni

reuzendag

Reuzendag in samenwerking met de Blankenbergse Reuzen Gilde.

  • 14.15 uur: aankomst reuzen aan het stadhuis
  • 14.45 uur: receptie in de feestzaal van het stadhuis
  • 15.15 uur: reuzenstoet door de centrumstraten
22 juni

kinderen aan de slag in de moestuin

Rondleiding tuin Velt STB Bijsterveld

Samen zaadbommen maken of bouw je liever een insectenhotel?
Wil je aan de slag en genieten van een eetbare tuin, dan is dit echt iets voor jou.
Het vroege najaar is het perfecte moment om zaad van je eetbare gewassen te oogsten. De zaden van verschillende groenten oogst je op verschillende manieren. En je moet ze op de juiste manier zien te bewaren. Hoe je dat doet, leer je hier met plezier.

Eigenlijk is een ecologische tuin niet compleet zonder insectenhotel. Een insectenhotel zorgt voor extra beestjes in je tuin. Die kunnen je helpen bij de bestuiving van bloemen, het vangen van bladluizen,… Het is heel eenvoudig om een insectenhotel te maken. Maak er een knutselactiviteit van met de kinderen. Heerlijk!

Ontvangst door Nathalie van de Gezinsbond & Tony van Velt STB Blankenberge.

Voor meer inlichtingen en inschrijvingen kun je terecht bij nathalie.tielens@hotmail.com
Deelname is gratis mits inschrijving.

 

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Velt
Bijsterveldstraat 13 , 8370 Uitkerke

Organisator

Gezinsbond Blankenberge
03 juli

florie's kids summer party

Kom jij naar de kids party van Floreal Blankenberge?

Spring rond op het springkasteel, laat je omtoveren tot één van jouw favorietjes, ontvang een ballon van de beste ballonplooier in Florie-land, dans mee op de mini disco, ontmoet Florie de huismascotte, spring op de go-cart en beleef een knotsgekke rit en dompel je onder in nog zoveel meer leuke activiteiten!

Elke week, ander thema, van safari tot bij de politie! 

Voor de niet-hotelgasten vragen we een kleine bijdrage van € 5 per kind, volwassenen gratis. De deur staat wagenwijd open, kom maar binnen, reservatie is hier niet nodig!

× info nodig?